Temakväll toppfågeljakt 2021-11-30 samt 12-01

on .

Temakväll toppfågeljakt

Toppfågeljakten, en fantastisk jakt- och naturupplevelse under en härlig vinterperiod! Jakten bedrivs på tjäder- och orrtuppar och på den här föreläsningen får du veta det mesta som behövs för att vara väl förberedd inför jakten.
Toppfågeljakten bedrivs främst från januari då förutsättningarna med snö och upplega vanligtvis är de bästa samt att dagslängden är som längst under jaktperioden. Jakttiden har också för första gången förlängts till den 15 februari i år. På den här temakvällen får du mera kunskaper om viltets levnadssätt och grunderna för jakten. Det blir också mer om strategier för jakten, utrustning, vapnet, eftersöket, viltet efter skottet, problemlösning med mera.

Längd: Ca tre timmar

Plats: Östersund 30 november och Sollefteå 1 december

Krav: Medlemskap i Jägareförbundet.

Övrigt: Fika ingår!

Anmäl er här (senast 18 nov): https://jagareforbundet.se/utbildning/kurser/tema-toppfageljakt/

Vänliga hälsningar

Linnea Aronsson
Jaktvårdskonsulent
Region Norr

Svenska Jägareförbundet
Postadress: Nipan 1, 881 52 Sollefteå
Telefon: 010-584 77 22, 073-071 47 22
Mejl: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

https://jagareforbundet.se/

Jaqt på Bollsta skjutbana 2021-08-15

on .

20190817 110718 smallJAQT Kramfors bjuder in tjejer/kvinnor som är medlemar i Jägareförbundet till att skjuta björnpasset på skjutbanan i Bollsta söndagen den 15 augusti kl 11-14. 
Vi bjuder på fika.

Varmt välkommna!

 

Foto: Mari Östberg

Kronviltsinventering nu i månadsskiftet april-maj 2021

on .

7DS 4470aÄven i år kommer det att ske en inventering av kronvilt. Detta innebär att det kommer att röra sig "okända" bilar ute i kretsens område sent på kvällen.

Själva inventeringen innebär att personer kommer att åka runt på vägar med bilar och registrera hur många kronvilt och rådjur man ser. Man använder kikare och ev kamera.

Inventeringen kommer att ske sent på kvällen den 30:e april och 1:a maj mellan kl 21 och 01.

Här finns fältblankett och instruktioner att ladda ner och skriva ut:
Fältblankett
Instruktioner

Fotograf: Gunnar Hägglund

 

Uppdaterat 19/2, Årsmöte i coronatider 2021-02-18

on .

virus saklighet 700x330

Uppdaterat 2021-02-19: Revisionsberättelse finns nedan.
Uppdaterat 2021-02-11:
Möteshandlingar och en bruksanvisning för Zoom finns att ladda ner längre ner i denna artikel.

Det blir ett årsmöte i år också även när vi nu lever i coronatider med stora begränsningar vad vi får göra och vad vi kan göra.

Vi följer Folkhälsomyndighetens råd och det som är beslutat av regeringen. Detta innebär att ett fysiskt möte där alla samlas i en lokal är inte möjligt för årets årsmöte. När detta skrivs finns det ett maxtak på åtta personer i samma lokal.

Därför kommer vi i år att hålla ett digitalt möte via Zoom. Detta rekommenderas också av Jägareförbundet centralt och av Jägareförbundet MittNorrland.

Mötet hålls den 18:e februari kl 18.30

Det innebär att ni som vill vara med på mötet måste registrera er först på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
D
et kan ni göra redan nu, ange ditt namn och epost. Endast medlemmar får vara med. Är det personer från medlemsföreningar måste ni skriva det i anmälan och bifoga en fullmakt (gör det enkelt och ta ett foto av fullmakten och bifiga fotot).

När ni har gjort det får ni en kallelse via epost, den kan dröja någon vecka men den kommer i god tid innan årsmötet.
I den kallelsen finns en länk till själva mötet. Ni kan vara med via er dator, surplatta eller mobil. Där kommer ni att kunna se och höra vad som presenteras. Ni kommer även att kunna rösta i de beslut som tas och ni kan också ställa frågor. Det finns även möjlighet att ringa in med en telefon, men då går det inte att rösta.

En kort enkel beskrivning hur ni gör och vad som krävs kommer att skickas ut innan mötet. Det kommer också att finnas att ladda ner här på kramforskretsen.se. Skulle ni få problem att koppla upp kommer ni att ha möjlighet att ringa någon av oss för att få hjälp.

Årsmöteshandlingar finns här, alla är pdf-filer och för att läsa dem behöver du en pdf-läsare typ Adobe Acrobat Reader:

Dagordning

Verksamhetsberättelse

Årsredovisning

Användarinstruktion Zoom

Revisionsberättelse

Denna text kommer att uppdateras när vi har mer information att ge.

Väl mött

Styrelsen

Jaqt på Bollsta skjutbana 2020-08-08

on .

20190817 110718 smallJAQT Kramfors bjuder in tjejer/kvinnor som är medlemar i Jägareförbundet för skytte på skjutbanan i Bollsta lördagen den 8 augusti kl 11-14. Älgbanan kommer vara igång och det går att skjuta för björnpasset. Det finns också möjlighet att låna skjutbanans vapen om man inte vill ta med sitt eget.
Vi bjuder på fika.

Varmt välkommna!

 

Foto: Mari Östberg