Jägareförbundet Kramfors Unga jägare 2019

on .

Unga jägare 2019Det finns idag ungdomar mellan 12 – 25 år som gärna skulle vilja utveckla sitt jaktintresse genom att få följa med ut på älgjakt. Tyvärr saknar många av dessa ungdomar möjlighet att kunna följa med någon erfaren jägare och faktiskt få prova på praktisk jakt och allt vad det innebär.
Vi önskar kunna förmedla dessa möjligheter. För att kunna göra det önskar vi kontakt med jaktlag som kan tänka sig att erbjuda en ung blivande jägare att få följa med en eller flera dagar under jakten.
Tanken är att vi får kontakt med flera jaktlag inom Kramfors Älgskötselområde som kan tänka sig att låta en ungdom följa med någon eller några dagar. Jaktlaget meddelar Kramforskretsen på nedanstående adress och meddelar också särskilda önskemål om
exempelvis när detta kan ske. För vissa passar en dag under senare delen av jakten och för vissa kan en annan specifik dag vara det som passar bäst. Allt helt och hållet på jaktlagets egna önskemål och möjligheter.
Vi kommer begära medlemskap i Svenska jägareförbundet, för den ungdom som skall följa med, och därigenom säkerställa att det finns försäkring för verksamheten.
Kan ditt jaktlag vara en av de jaktlag som kan tänka sig ställa upp så tveka inte att kontakta någon i Jägareförbundet Kramfors jaktvårdskrets så kan vi resonera om de förutsättningar som du ser möjliga.

Kontakta någon i styrelsen. Kontaktuppgifter finns på styrelsesidan.

Här finns en pdf-fil för utskrift.

Ungdomsarbete

on .

Jakten kan ha mycket att erbjuda ungdomar; kunskaper om djur och natur, aktivt friluftsliv, spänning och gemenskap. Jägareförbundet arbetar aktivt med att försöka nå ungdomarna och berätta om vad jakten har att ge. En viktig del i detta arbete är skolverksamheten som vänder sig till både elever och lärare. På skolans villkor skall vi väcka intresse och skapa acceptans för jakt samt intresse för djur och natur.

Se även Jägareförbundet Mitt Norrlands hemsida.

http://jagareforbundet.se/norr/vasternorrlands-lan/jagareforbundet-mitt-norrland/verksamhet/ungdom/

Kontakta vår ungdomsansvarige, se styrelsesidan.