Skjutbanans dag 2023-06-03

Detta är en aktivitet som vi i Kramforskretsen har hållit sedan 2017 med uppehåll något år under pandemin. I år hölls den på Kramfors Jaktskytteklubbs jaktskyttebana. I år blev det en bra dag med ett femtiotal besökare i alla åldrar, från 1,5 år till dem som passerat pensionsåldern för ett bra tag sedan.

Tyvärr var inte vädret med oss hela tiden, några regndroppar kom och temperaturen var ju inte riktigt sommarlikt. Men trots det så blev det en bra dag.

Förutom oss från Kramforskretsen så var det funktionärer från Kramfors Jaktskytteklubb samt från Interjakt i Sollefteå. Interjakt visade nya kul- och hagelgevär inklusive en ljuddämpare för hagelgevär. Besökarna fick också provskjuta gevären på banan. Dessutom var det en del som ville prata om det nya blyhagelförbudet och hur det slår på oss med gamla hagelgevär.

De som ville blev bjudna på grillad korv med bröd och grillade hamburgare med bröd plus dricka och kaffe.

Det var riktigt roligt att se entusiasmen hos barn och vuxna när de fick provskjuta .22LR och när ungdomarna och vuxna fick prova på både hagelbanan och älgbanan. En del nybörjare lyckades riktigt bra att träffa tavlorna. Ammunitionen stod JaktJämten för.

De som sköt på älgbanan, fick en serie gratis och ville man skjuta mer så fick man göra det mot en avgift. De som ville fick också delta i den tävling vi höll. Vinnaren kom upp till 20 poäng, tre femmor och en femetta, riktigt bra gjort.

Vi hade en tipsrunda med 10 frågor, där ingen lyckades få alla rätt utan när vinnaren drogs hade han 9 rätt.

Förutom prisutdelning för tipsrundan, tävlingen på älgskyttebanan så delades det också ut priser för Rovdjurskampanjen.